Евродепутатът Андрей Новаков се  срещна с ученици от ОУ Проф. Иван

...
Евродепутатът Андрей Новаков се  срещна с ученици от ОУ Проф. Иван
Коментари Харесай

Андрей Новаков се срещна с ученици от Батаклиев

Евродепутатът Андрей Новаков се  срещна с възпитаници от ОУ " Проф. Иван Батаклиев ".  Преди Деня на Европа евродепутатът дискутира с шестокласници за мястото на България в Европейски Съюз и бъдещето на съюза В зала " Археология " на Регионалния исторически музей той  разказа на децата за деликатния баланс сред националния суверенитет и общностните ценности; за изгодата от положителното обучение и условията на пазара на труда у нас и по света. На срещата участваха Валентина Кайтазова, шеф на РУО-Пазарджик и Даниела Кемчева, шеф на учебното заведение. 
Пред шестоклосниците Андрей Новаков описа историята за пътя си от Пазарджик до Европейския парламент и за това какъв брой е значимо  да правиш това,в което си най-хубав. 
Срещата на най-младия евродепутат със учениците  премина напълно в другарски разговор. Той обясни на децата по какъв начин могат за в бъдеще да се възползват от европейските стратегии.   " Чували ли сте за " Еразъм "?След 7 години като станете студенти по тази стратегия може да отидете един  семестър да учите в университет в чужбина. Това е опция, която отваря доста порти пред вас ",заяви Новаков. Той попита децата с какво желаят да се занимават като,когато завършат.Шестокласникът Иво счита да се занимава с компютри. От срещата момчето научи,че може да кандидатства по програмата " АЛЕКО " и да отиде на стаж в Силициевата котловина  в Калифорния и по-късно насъбрания там опит  да приложи в Пазарджик. 
Бъдещите студенти към този момент знаят,че могат да се борят и за европейска стипендия в университета. 
" Винаги се възползвайте от опциите. Светът на открито е по този начин проведен,че в случай че вие не се поинтересувате какво може да ви предложи, няма кой да пристигна при вас и да ви каже. Ако вие пропуснете шанса си,някой различен ще го вземе. Винаги показвайте на какво сте способни и ще се откри някой, който да го оцени ", приключи Андрей Новаков. 
В края на срещата евродепутатът получи от шестокласниците и тяхната учителка Анна Александрова картина със признака на Пазарджик- Часовниковата кула.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР